Chromebook

Chromebook is de laptop gemaakt door Google.  Het is een speciale laptop, want het is de eerste laptop die helemaal draait in cloud, maar wat zijn nu de voor- en de nadelen.

De Chromebook is nu al enkele weken uit en daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de voor- en de nadelen van de Chromebook

De Chromebook heeft veel voordelen in verband met besparen. Hij is om te beginnen redelijk goedkoop (ongeveer 500 dollar), dit komt omdat de Chrombook niet veel geheugen nodig heeft om te draaien omdat hij in cloud draait. De Chromebook heeft een Atom N570, met een snelheid van ongeveer 1,66 GHZ. Dit is voor een pc zeer weinig, maar zoals ik al zei heeft de Chromebook niet veel snelheid nodig omdat deze draait in cloud. Ook is de harddisk zeer klein, maar dit is ook omdat de computer in cloud draait. Wat voor de meeste mensen een van de grote voordelen is, is dat de Chromebook heel lang kan draaien op het accu, tot meer dan zes uur volgens verschillende bronnen.

Wanneer je op de start knop van de pc drukt staat deze aan in enkele seconden. Er wordt eerst gevraag om een username en een password. Deze username en password, zijn gewoon de gegevens van je Google account. Wanneer je opstart lijkt het wel of je terecht bent gekomen in de Chrome browser die je niet kan sluiten. In deze browser moet je al je taken doen, voor Windows gebruikers voelt deze omgeving nogal gevangen aan. Je kan mails versturen, documenten maken, internetten enz.

Een van de grote nadelen van de Chromebook is dat je niets bent met je huidige hardware. Je kan namelijk je fototoestel niet uitlezen, je kan je printer niet aansluiten enz. Ook kan je je Chromebook onmogelijk aansluiten op een netwerk en het is ook zeer moeilijk om bestanden op de hardeschijf te plaatsen.

We kunnen dus tot het besluit komen dat tot nu toe de Chromebook alleen handig is voor mensen die veel documenten moeten typen, omdat de Chromebook een ontzettend goede accu heeft. Voor alle andere mensen raden we de Chromebook nog af, hij is in verhouding met een andere pc eigenlijk niet goed. Koop dus gewoon nog een Windows of Apple pc, bij deze computers heb je namelijk veel meer waar voor je geld.

Website ontwikkeld door Zonneveld Media.