Wachtwoord van Windows 7 achterhalenIn deze tutorial leggen we uit hoe je het wachtwoord van een Windows 7 computer kan kraken.

Het kan gebeuren dat je het wachtwoord van je computer bent vergeten.  In deze tutorial leggen we uit hoe je het wachtwoord van je computer kan achterhalen, zonder dat je je computer forceert.  We gaan de computer opstarten vanaf een cd en dan zo proberen het wachtwoord te bekijken.  Deze tutorial is gemaakt voor mensen die het wachtwoord van hun eigen computer zijn vergeten en niet voor mensen die het wachtwoord van iemand anders willen achterhalen, dit is illegaal en strafbaar.  Deze tutorial is ook niet bedoeld voor andere illegale doeleinden.

 

Benodigdheden

Instructies

Stap 1: Ophcrack downloaden en branden

Om te beginnen gaan we Ophcrack downloaden.  De link naar de download pagina kan je vinden bij "Benodigdheden".  Het downloaden van Ophcrack kan enkele minuten in beslag nemen, de snelheid is natuurlijk ook afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding.

Nu gaan we de Ophcrack Live CD branden, steek om te beginnen je lege cd in het cd/dvd station.  Ga vervolgens naar de locatie waarnaar je de iso hebt gedownload, meestal is dit gewoon de map 'downloads'.  Klik één keer op het gedownloade iso bestand, zodat het geselecteerd is.  Klik vervolgens bovenaan in de balk op het pijltje naar beneden rechts naast de knop 'Openen' en klik op openen met 'Windows-hulpprogramma voor het openen van schijfkopiebestanden'.  Selecteer het cd-station waarin je eerder je lege cd hebt gestoken, vink het vakje voor 'Schijf controleren na branden' aan en klik tot slot op 'branden'.  Wacht nu tot de cd is gebrand, dit kan enige tijd duren.

Stap 2: Ophcrack starten

Nu gaan we de computer opstarten vanaf de Ophcrack Live CD.  Steek de cd in je computer en schakel je computer vervolgens uit.  Start de computer opnieuw op.  Bij het opstarten gaat je computer normaal vragen of je wil opstarten vanaf de cd of harderdeschijf, kies hier voor de cd.  Indien je computer dit niet vraagt moet je de boot-instellingen nakijken, we kunnen dit niet uitleggen omdat het bij elke computer verschilt, maar als je hier vragen over hebt mag je ze steeds hieronder of op ons forum achterlaten, we helpen je graag verder.

Wanneer de Ophcrack Live CD is opgestart kom je in een soort menu terecht waar je moet kiezen welk deel je wil opstarten, kies hier voor de eerste optie 'Ophcrack Graphic Mode - automatic'.  De Graphic modus zal vervolgens opstarten, er zal even een raar zwart scherm verschijnen wanneer de Live CD is aan het booten, dit kan even duren, sluit je pc dus niet af.  Wanneer de Live CD bijna is opgestart zal er een scherm verschijnen met een opdrachtprompt, nog even geduld we zijn er bijna.  Wanneer alles volledig is opgestart kom je op een scherm met aan de linkerkant alle gebruikers van de computer en daarnaast hun wachtwoorden.  In sommige gevallen wordt het wachtwoord niet weergegeven omdat het waarschijnlijk te lang is, tot onze spijt bestaat hier tot nu toe geen oplossing voor.  Wanneer je je computer dus goed wil beveiligen moet je gewoon zorgen dat je een lang wachtwoord hebt.

Website ontwikkeld door Zonneveld Media.