Windows StoreIn deze tutorial leggen we je uit hoe je een app in Windows 8 kan verwijderen.

Wanneer je een app hebt gedownload kan het zijn dat je deze na een tijdje beu wordt en hem wil verwijderen.  Het verwijderen van een app in Windows 8 is eigenlijk heel eenvoudig, het is een klein trucje, maar je moet het natuurlijk maar weten.  Het verschilt ook of je Windows 8 op een tablet of op een computer gebruikt.

App verwijderen op een Tablet

Op een tablet is het heel eenvoudig.  Je zet in het startscherm je vinger op de desgewenste app en houdt even ingedrukt.  Vervolgens schuif je de tegel van de app een beetje naar beneden of een beetje naar boven.  Er zal nu een vinkje bij de app verschijnen.  Ook verschijnt er in de linkeronderhoek een vuilbakje, tik hierop en bevestig vervolgens dat je de app wil verwijderen.

App verwijderen op een computer

Het verwijderen van apps op de computer verschilt niet veel met het verwijderen van apps op een tablet, maar je moet het natuurlijk maar weten.  Om te beginnen moet je naar het Metro-interface gaan, dit kan je snel doen door gewoon op de Windows toets te drukken.  Vervolgens klik je met je rechtermuisknop op de app die je wil verwijderen.  Er staat nu een vinkje bij de app en onderaan verschijnt er een optie menu.  Kies in dit menu voor de optie om de app te verwijderen.

Normaal weet je nu hoe je apps kan verwijderen in Windows 8.  Was het onduidelijk of heb je nog vragen over Windows 8 ?  Laat dan gerust een berichtje achter op ons forum.

Website ontwikkeld door Zonneveld Media.